Aanleg van tuin rondom de schuurwoning

Schuurwoning tuin

 

Je hebt gekozen voor een schuurwoning. Het plan van de woning is klaar en de bouw zit er effectief aan te komen. Misschien is het nog wat vroeg om aan de inrichting van de tuin te beginnen. Het bouwen van een woning en het aanleggen van een tuin zijn nu eenmaal activiteiten die je best niet met elkaar combineert. Dat neemt niet weg dat niets je belet om in gedachten al wel bezig te zijn met hoe de tuin er moet gaan uitzien. Net zoals bij een huis geldt dat bij een tuin smaken en stijlen fel kunnen verschillen. Bij een schuurwoning denken we allicht in de richting van een boerderij. Of dit ook betekent dat we onze eigen groenten gaan verbouwen en boerderijdieren in de tuin/ weide gaan zetten is een andere zaak. Het kan in ieder geval geen kwaad om ons hierdoor te laten inspireren!

 

Je eigen groenten kweken of geiten houden bij je schuurwoning?

 

Als je van het boerenleven houdt of specifiek voor een schuurwoning hebt gekozen, dan is het misschien nog niet eens zo gek om erover na te denken of je niet met een eigen moestuin zou kunnen beginnen. Hetzelfde geldt voor het houden van dieren. Misschien is er in je nieuwe tuin wel plaats voor een kippenhok of een paar geitjes of schapen. Alles is natuurlijk afhankelijk van de plaats die je ter beschikking hebt om je plannen te realiseren. Uiteraard moet je er ook rekening mee houden dat in het onderhouden van een moestuin tijd gaat zitten. Verder is het ook nodig dat je nagaat wat de kwaliteit van de grond rond je huis is. Niet iedere groente doet het even goed op gelijk welke ondergrond. Hetzelfde gaat op voor dieren houden. Je moet er tijd en liefde in steken. De dieren moeten goed verzorgd worden. Uiteraard krijg je hier wel wat voor terug. De kwaliteit van je groenten zal beter zijn dan deze die je in de winkel kunt kopen en hetzelfde geldt voor eieren die gelegd worden door je eigen kippen. Natuurlijk let niets je om een klassieke landschapstuin aan te leggen.

 

Hou je het liefst op klassiek schuurwoning?

 

Wie kiest voor een klassieke tuin met borders, een gazon, bomen en eventueel een vijver of een zwembad hoeft natuurlijk ook het een en ander voor te bereiden. Je kunt ervoor kiezen om het plan van je tuin zelf te tekenen. Ben je minder creatief? Dan kan je nog altijd beroep doen op een tuinarchitect. Deze vakman kan je zeker op idee├źn brengen voor het aanleggen van een tuin naast een schuurwoning.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *